Barion Pixel

Itt az ősz!

Szerző: | szept 13, 2021 | Uncategorized | 0 hozzászólás

Idén is légy naprakész az őszi divat új trendjeiről. Az idei őszi színek nem csak sokoldalúságról és hagyományokról szólnak, hanem azok újragondolásáról, melynek segítségével egyéniségünket is kifejezhetjük.

Hoztam Nektek néhány abszolút kedvenc őszi színt! Biztos vagyok benne, hogy néhány a Ti ruhatáratokban is megtalálható. ☺

Először is szeretnék kiemelni néhány top színt, anyagot valamint mintát a közelgő őszi-téli szezonból.

Leopárdminta

Idén ősszel a ragadozó motívumoké a reflektorfény! Biztos vagyok benne, hogy legalább egy állatmintás ruhadarab mindenki szekrényében lapul. Most bátran viselheted felső, szoknya, nadrág, mellény, kabát vagy cipő formájában! Ebben biztosan kitűnsz a tömegből és a szürke hétköznapokat is feldobhatod!

Kockás ruhák ideje

Mivé is lenne az idei szezon kockás szövet nélkül?!  A következő őszi-téli időszakból sem fog hiányozni a minta, mely punkos, nemes, vagy pedig élénk minta kavalkád részeként jelent meg. Divatosak lesznek a kockás szettek, ha bátrak vagyunk, variálhatjuk a különféle kockás mintákat, azonban ha nem mennénk ilyen messzire, elegendő, ha nadrágunk vagy szoknyánk mintázataként jelenik meg.

Monokróm divat

Divat lesz talpig egy színbe vagy mintába bújni majd ősszel is. A szett egységességéből fakadó biztonságérzet, komfort úgy tűnik, nemcsak nekünk, de a tervezőknek is szimpatikus. Persze feldobhatjuk a szettünket ütős, élénk színnel vagy állatmintával is . J

 Miniszoknya divat

Évek óta fülig szerelmes a világ a midi szoknyákba, és bár nem állítanánk, hogy ősztől drámaian változna a helyzet, de említést kell tenni az idei ősz  miniszoknya-felhozataláról. A rövidke szoknyácskák a legtöbb tervezőnél jelen voltak, mindenki beleálmodta a maga stílusát, ránk nézve pedig mindez annyit jelent: ha kedvünk támadna combot villantani, hát tegyük bátran! Miniszoknyákból nem lesz hiány hozzá.

Volumen és fodrok szezonja

Fodrok, merészen szélesedő szoknyák, kabátóriások is feltűnnek az idei szezonban. Igazán szexin egyedi arcát hozta az oversize! J

Mellények

Az elmúló téli szezonból továbbvitték a tervezők a mellényeket a következőbe is, melyek így a látványosan réteges öltözködés alapelemeivé váltak. A kötött ruhadarabok szépen ötvözik az elvárásokat: kényelmesek, ha kell, blúzok fölé, ha kell, pólóra véve is viselhetjük őket. Jól mutat irodai szettekhez, de ha otthon vagyunk, akkor is jól jön, ha egy szép mellény melengeti a hátunkat. Mázli, ha már mostanra beszereztünk egyet, ha pedig nem tettük, számíthatunk rá, hogy jövő ősszel is megéri majd lecsapni egy mutatós darabra.

Puffos ujjú ruhák

A szezonok óta velünk lévő trend ősszel sem megy majd sehová, igaz a New York-i tervezők zömmel a valóság talaján maradva építették bele öltözékeikbe ezeket az elemeket. A bővebb ujjmegoldások a legtöbb helyen a lágyságot, bőséget és azzal járó elegáns kényelmet hangsúlyozzák, gigapuffos kialakítás inkább csak az alkalmi ruhákra volt jellemző.

Steppelt kabátok

Abban önmagában nincs sok újdonság, hogy a pufikabátok, steppelt kabátok népszerűek az őszi-téli szezonokban, az azonban már említésre méltó, hogy egy konkrét fazon magasan kiemelkedik a tömegből. Már a mostani télen is észrevehettük, a rácsosan steppelt kabátok nagy divatok voltak, főként azok látványra lepelszerű változatai, melyek olyannak tűnnek, mintha csak egy jól (tényleg jól) szabott takarót borítottunk volna magunkra. Nos, úgy tűnik, ezek a kabátok jövő ilyenkor is még divatban lesznek, több tervezőnél is láthattuk őket, melyek közül Jason Wu sötétkék kabátja reméljük, felkeltette a fast fashion márkák figyelmét is.

Bővülő nadrágszár

Amint azt már mi is megénekeltük, az idei farmertrendek leszámoltak a skinny nacikkal és egy halom bőszárú alternatívát kínálnak helyette. Mindez pedig a nadrágokat általában is jellemzi, a bő fazonokról szezonok óta állítják, hogy divatosabbak, úgy tűnik, már csak nekünk kell elhinni, hogy van élet a cuppanós nacikon túl is. Erről tanúskodtak a New York-i kollekciók is, melyekben zömmel lengén libbenő szárú nadrágokat láthattunk, közöttük is feltűnően gyakran szerepeltek a bővülő, enyhén trapéz szárú változatok. Bokáig érő és földet söprő végleteket is bemutattak, de meg kell hagyni, ezek talán a legkevésbé praktikusak: míg előbbi tömzsivé tehet, utóbbi egyszerűen csak koszos lesz két lépés után. A trend maga azonban szuper, érdemes megtalálni az alkatunkhoz legjobban passzoló darabokat.

A minták és fazonok után nézzük meg az idei ősz divatszíneit is! J

Púderpink

Lehet, hogy a Pantone Intézet nem szavazta be, mi úgy látjuk, a tervezők szívesen nyúltak a lágy rózsás árnyalatokhoz. A púderrózsaszín, mályvás pasztell pinkeket vegyíthetjük is egymással, Victoria Beckham és Bora Aksu kollekciójában is első osztályú példát láthattunk rá, mennyire feminin szettek alkothatók részvételükkel. A kontrasztokra esetében is érdemes építeni, tegyünk mellé aranyat, fémes színeket egy kis glamúr kedvéért, vagy telt, sötét árnyalatokat, nagyon jól fog működni.

Amberglow

A ragyogó őszi narancs, az Amberglow elősegíti az önbizalmat és a kreatív önkifejezést.

Samba

A ragyogó, fülledt vörös Samba lendületes energiát vezet be.

Homokkő

A természethez kötődő, földes homokkő a rusztikus szabadtérről beszél.

Classic Blue

A határtalan kék színárnyalat, a Classic Blue a hatalmas és végtelen esti égboltot idézi, amely a lehetőségek világára nyit meg bennünket.

Zöld fényű

Az optimista lázadó Green Sheen egy merész, savas sárga-zöld árnyalat, amely mindig kiemelkedik.

Rose Tan

A gyengéd, sötét rózsaszínű Rose Tan nyugalmat áraszt.

Ultramarine Green

Az ultramarin zöld, mélyen hűsítő kék-zöld, önbizalmat és kiegyensúlyozottságot áraszt.

PANTONE – égetett tégla

Erős és masszív, égetett tégla gravitát ad hozzá.

PANTONE őszibarack-nugát

A tápláló őszibarack -nugát hívogató melegségével ölel.

Bíbor lila

A hipnotikus lila árnyalat, a bíbor lila intrikál és megbabonáz.

Mandulaolaj

Az ízletes mandulaolaj sima és finom törtfehér árnyalat.

Kék mélység

A Kék mélység rejtély és az ismeretlen levegőt rejt magában.

Sleet

Kiemelve a hosszú életre való vágyunkat, a Sleet egy időtlen szürke, amely megbízható, szilárd és örök.

Katonai olajbogyó

A Military Olive erős és szilárd alapozó zöld tónus.